E-mail: info@bijosag.hu Telefon: +36-70-51-00-004
asd

Home Blog

A SPORT 10 POZITÍV HATÁSA

Blogs

0 Comment 5 December, 2019

Általában ha testedzésről beszélünk, akkor előre megtervezett, ismétlődő gyakorlatokat magába foglaló tevékenységre gondolunk, melyet azért végzünk, hogy megerősödjünk, fejlesszük magunkat, vagy csak a hiúság vezérel. Bármi is az ok, helyesen tesszük, hiszen rengeteg pozitív hatása van a szervezetünkre, amoből mai blogunkban összeszedtünk nektek 10-t

1. Agy
Mivel a testmozgás elősegíti a hangulatjavító szerotonin, fájdalomcsillapító és általános jó érzést okozó endorfinok felszabadulását, így oldja a szorongást, javítja a hangulatot, elűzi a stresszt hatásos a depresszió ellen is.

2. Bőr
Mindenki számára egyértelmű és megtapasztalt dolog, hogy testmozgás következtében izzadunk. De ez miért jó? Az izzadás lehetővé teszi, hogy szervezetünk a bőrön keresztül szabaduljon meg felesleges anyagoktól. Ezen kívül a sport fokozza a vérkeringést is, így több oxigén és tápanyag áramlik a bőr sejtjeihez.

3. Tüdő
A rendszeresen végzett testmozgás hatására nő a tüdőkapacitás és javul a légzés.

4. Szív
Az aktív életet élőknél kisebb a szív és érrendszeri megbetegedések kockázata. Ennek oka, hogy a rendszeres mozgás hatására a szívizom megerősödik és nő a szív teljesítőképessége.

5. Immunrendszer
A mérsékelt testmozgás erősíti az immunrendszert, míg a túledzés, illetve a tartósan végzett, megerőltető gyakorlatok inkább ellenkező hatást váltanak ki.

6. Vérnyomás
Rendszeres testmozgás hatására csökken a magas vérnyomás kialakulásának veszélye.

7. Csontok
A futás, lépcsőzés, súlyzózás, segítenek a csonttömeg megtartásában, így megelőzhető a csontritkulás.

8. Izomzat
Rendszeres edzés hatására izmaink megerősödnek, így csontjaink védettebbek lesznek a sérülésektől, ugyanakkor a fejlettebb izomzat stabilitást ad, javítja az egyensúlyt és a koordinációt.

9. Testtömeg
Az elhízás megelőzésében és kezelésében is kiemelt szerepet kap a rendszeres mozgás. Segítségével elégethetők a felesleges kalóriák, illetve a testsúlycsökkentéshez szükséges kalóriadeficit előállításában a diéta mellett a másik fontos tényező.

10. Ízületek
Rendszeres testmozgás következtében csökken az ízületi fájdalom és merevség kialakulása. (Túlzásba vitt mozgás esetén az ellenkezőjét válthatja ki) Ajánlott különböző szorító eszközök használata. (könyök-, csukló-,  térd-, bokaszorító stb.)

forrás: egeszsegkalauz.hu

read more

SOKATÉRŐ "IMMUNVIRÁG"

Blogs

0 Comment 3 December, 2019

Bár már sokan vágyunk a tavasz után, viszont ezzel még várnunk kell, egy picit. Itt van a szibériai hideg, a nyálkás, latyakos időjárás, a mínuszok, a napfény hiánya, az zord rideg tél. Az embernek még az élettől is elmegy a kedve ilyenkor. Bőven elég, ha nincs ínyünkre kikelni reggelente a puha, meleg ágyból, nem kell nekünk e mellé még valami "jó kis" téli betegség is. Influenza, gyulladások, meghűléses betegségek, vagy bármi más. Ilyenkor a hangulatunk sem olyan, mint tavasszal ráadásul szervezetünk megfelelő mennyiségű vitamint sem kap. Minden esélyünk meg van arra, hogy lebetegedjünk és önszántunkon kívül nyomjuk az ágyat. Vagy elmegyünk dolgozni, lábon kihordva valami nem túl kellemes kórt, ami később szövődményekkel járhat, vagy kiesünk a munkábòl. A végeredmény mindkettőnél majdnem ugyanaz. Teljesítőképességünk csökken és sok esetben ezzel párhuzamosan bevételünk is apad. Persze mind ezt el is kerülhetjük! Hogyan? 

Van egy többszáz éve felfedezett virág, melynek kivonatából a mai napig egy remek immunerősítőt készítenek. Ez pedig nem más, mint a kasvirág, latin nevén "echinacea". Az echinaceaból készült főzet hatékonyságát már az egykori indiánok is tapasztalták, különböző gyulladásos és fertőzéssel járó betegségek gyógyítására használták, ezt a csodálatos növényt. A modern orvoslásában és természetgyógyászban a kemoterápia melletti immunerősítőként és influenza megelőzésére is sikeresen használják valamint még számos betegség gyógyítására, a lábadozás tamogatójaként. Jelenleg az egyik leghatásosabb immunrendszer erősítőként tartják számon. Érdemes az echinaceából készült termékeket megismerni, ugyanis használata sok felesleges betegséggel és kellemetlen állapotban töltött napot spórolhat meg mindenkinek.

read more

FIATALSÁG MEGŐRZÉSE

Blogs

0 Comment 3 October, 2019

A szépség és fiatalság megőrzése mindig is foglalkoztatta az emberiséget. A média folyamatosan árasztja ránk a különféle krémeket, táplálékkiegészítőket. Ezekre szükség is van, ám nem feltétlenül az a legmegfelelőbb készítmény, aminek reklámját legtöbbször látjuk, halljuk. Akár egy arckrémről, vagy hajpakolásról, vagy akár egy táplálékkiegészítőről van szó, érdemes megvizsgálnunk azt, hogy biztosan benne vannak-e azok az anyagok, amik a célra és számunkra a legmegfelelőbbek. 5 részes blogsorozatunkban röviden összefoglaljuk, hogy testrészeinket hogyan, és mivel tudjuk a legmegfelelőbben ápolni.

read more

BIO TÁPLÁLKOZÁS, MINT A BETEGSÉGMEGELŐZÉS MÓDSZERE

Blogs

0 Comment 3 October, 2019

Gondoltad volna, hogy milyen sokat jelent az a három betű? B I O...
​Sokan hallottak már róla, látják a boltokban, sőt talán már szerencséjük is volt hozzá. Viszont azt nagyon kevesen tudják, hogy milyen jó hatással van az egészségre, és szó szerint életben tart minket. 

Fejlettebb nyugati országokban komoly hangsúlyt fektetnek a bio élelmiszerek fogyasztására valamint az azonos anyagokból készült táplálék kiegészítők bevitelére is. Itt jön a kérdés, hogy ez miért olyan fontos és miben különbözik, a "normális" termékektől. Ehhez először azt kell megértenünk, hogy a hagyományos élelmiszerek, zöldségek és táplálék kiegészítők hol vesztették el táp és vitaminértéküket és miért válnak egészségünk ellenségeivé. 

A válasz igen rövid és egyszerű: Tömeg gyártás. Ahhoz, hogy az élelmiszer gyártók, termelők minél nagyobb mennyiségű táplálékot tudjanak biztosítani, hogy kielégíthessék a 21. század gigantikus számú felvevő piacának igényeit, trükkökhöz kell folyamodniuk. A zöldségek genetikailag manipulálva vannak, a tejet és a húst - még életében… - hormonokkal kezelik, így a mennyiség nő, viszont a minőség csökken. A génmanipulált és hormonkezelt élelmiszerek fogyasztásával, olyan anyagokat viszünk be szervezetünkbe, melyek "áldásos" munkájukat sok esetben bennünk folytatják. Hormonháztartásunk gyakorlatilag megbolydul. Nem értjük, miért hízunk, miért vagyunk fáradtak és betegek. Tovább mennék egy „picit": érrendszeri és szívbetegségek, valamint a daganatos elváltozások a végső állomás, ha nem figyelünk. Szépen lassan adagolva a különböző, szervezetünk számára nem kívánatos anyagokat, beteggé tesszük magunkat és mind e közben azt hisszük, hogy "Hú, de jó, egészségesen étkezünk!" 

Lehet, hogy a bio élelmiszerek és táplálék kiegészítők ára kicsit magasabb, mint "hagyományos" társaié, viszont sokkal olcsóbb, mint az orvosok és a gyógyszerek. Fent említett termékek alapanyagát teljesen természetes körülmények közt termesztik, genetikailag és más módszerekkel nem manipulálják, nem permetezik és gondosan ügyelnek arra, hogy kórokozómentes környezetben folyjon az előkészítésük, előállításuk is. 

Szép bőr, lapos has, kiváló állóképesség, munkabírás, jókedv, kicsattanó energia, ezek mind a megfelelő hormonműködés eredményei. Ebben segít nekünk minden olyan termék és élelmiszer, amin ez a három betű áll: B I O. 

Jó egészséget kívánunk! :)


+1 VÁLOGASS KEDVEDRE FOGYÓKÚRÁS TERMÉKEINKBŐL, AMIK SZINTÉN HOZZÁSEGÍTHETNEK A SIKERES FOGYÁSHOZ:​​

read more

5+1 TIPP A SIKERES FOGYÁSHOZ

Blogs

0 Comment 3 October, 2019

Az ember természetéhez hozzá tartozik a hiúság. Legtöbbünk a tökéletes alakra és egészséges életre vágyik, viszont sokan nem tudják, hogy hogyan kezdjenek bele. Ebben szeretnék segíteni és összeszedtünk 5 egyszerű alapszabályt, ami hozzásegít a sikeres fogyáshoz és a vágyott alak megszerzéséhez.

1. MOZOGJ RENDSZERESEN!

A rendszeres mozgás kalóriát éget, felgyorsítja az anyagcserét. Valamint az egyszerre több ízületet mozgató (összetett) súlyzós gyakorlatok növelik a fogyást támogató hormonok termelését.


2. IGYÁL MINIMUM NAPI 2 LITER CUKOR ÉS SZÉNSAVMENTES FOLYADÉKOT!

A rendszeres folyadékfogyasztás sejtmegújító és regeneráló hatással bír, valamint csökkenti a derékkerületet is. Az emberi test nagy százalékban tartalmaz folyadékot, ennek pótlása fontos.


3. ALUDJ 7-9 ÓRÁT!

Mai rohanó világunkban nem könnyű ezt betartani, viszont fontos szem előtt tartani, hogy az alvásnál felszabaduló növekedési hormon (hgh) fontos szerepet játszik a fogyásban és egészségünk megőrzésében. Ha nem alszol eleget szervezeted kortizolt (stressz-hormon) szabadít fel, ami viszont az ellenkező, sőt káros hatást váltja ki.


4. FOGYASSZ ALACSONY GLIKÉMIÁS INDEXŰ ÉTELEKET!

A glikémiás index azt mutatja, hogy az adott étel milyen szinten emeli meg a vércukor szintet. A folyamatosan megemelt vércukorszint elhízáshoz és 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet.


5. FORDÍTS KÜLÖNÖS FIGYELMEZ A ZÖLDSÉGFOGYASZTÁSRA!

A vitaminokon és ásványi anyagokon kívül a zöldségekben való magas rost tartalom támogatja a fogyást. Aktívabb emésztés és ez által magas energia (kalória) égetés megy végbe szervezetünkben. 

+1 VÁLOGASS KEDVEDRE FOGYÓKÚRÁS TERMÉKEINKBŐL, AMIK SZINTÉN HOZZÁSEGÍTHETNEK A SIKERES FOGYÁSHOZ:​​

read more